Thursday, December 28, 2006

 

RONALDINHO I EL METGE


Avui mentre sopàvem, estàvem tant pendents de la televisió que gairebé no hem parlat ni ens hem explicat què havíem fet durant el dia. Podria haver-se tractat d'una notícia importantíssima d'última hora, però no, feien un extens reportatge dedicat exclusivament al crack mediàtic del Barça, el Ronaldinho. Amb dos homes a casa és d'esperar que l'expectació fos màxima (i no vull ser masclista, simplement, és una qüestió de gustos), però no ha deixat de sobtar-me que una televisió pública com és TV3 emetés un reportatge així, no pel seu caràcter públic, sinó perquè tots plegats donem importància a unes coses que ens haurien de fer reflexionar.
Per què si el mateix reportatge ens hagués explicat la història d'un metge que ha estat mitja vida investigant el càncer no ens l'haguéssim mirat amb tanta atenció i interès? I no cal dir què hauria passat si el reportatge hagués estat de la pobresa i de la fam que pateixen alguns països que, malauradament, amb prou feienes sabríem situar al mapa.
Però, per què? Us ho diré amb poques paraules: ens han educat per a això. Sense adonar-nos'en, des de petits rebem una educació emmarcada dins d'una societat que vol això de nosaltres, no interessa que girem el cap envers a determinats àmbits, cal tenir-nos entretinguts en allò que ens suposi menys esforç però que al mateix temps ens faci creure que és suficient per a satisfer-nos.
M'alegro molt que Ronaldinho hagi inaugurat un centre educatiu amb capacitat per més de 3.000 infants que el necessiten sobradament, però això no ens ha de fer perdre el món de vista. Ronaldinho guanya una quantitat de diners exorbitant, tants, que ell mateix reconeix que no sap la xifra exacta. Però que el futbol mogui tants diners no és culpa dels clubs, i molt menys dels jugadors, sinó de tots i cada un de nosaltres que ho permetem.

Comments:
Don Alfredo di Stefano, el mejor futbolista de todos los tiempos
 
Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Subscribe to Posts [Atom]